Tijdens de Sfeermarkt is het centrum van Arcen afgesloten voor al het verkeer. Bij de ingangen van het dorp word je opgevangen door verkeersbegeleiders die je verwijzen naar de parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaatsen wandel je in een paar minuutjes naar het centrum.

Parkeren voor bezoekers

Verkeersbegeleiders verwijzen je naar de parkeerplaatsen van Kasteeltuinen Arcen. Is deze parking vol, dan word je naar de parking die parallel aan de N271 ligt, of die aan de Lange Heg geleid. Parkeren in de straten van Arcen is tijdens de Sfeermarkt niet mogelijk.

Parkeertarief: € 7,-  
Voor dit bedrag kun je de hele dag parkeren

Op de parking van de de Kasteeltuinen zijn 20 parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Fietsenstalling

Fietsers kunnen hun fiets stallen in één van de drie fietsenstallingen. Aan de noordkant van Arcen ligt deze stalling aan de Maasstraat, ter hoogte van de hoek met de Derckxweg. Aan de zuidkant vind je de stalling ter hoogte van de Schanstoren aan de Schans. De derde stalling ligt achter de kerk, op de hoek van de Wal en de Hor.

Hoewel er toezicht wordt gehouden bij de fietsenstallingen, is het stallen op eigen risico.

Kosten stalling: € 1,- per fiets

Parkeren omwonenden

Omwonenden van de Sfeermarktroute krijgen een gratis parkeerkaart van Sichting Comité Sfeermarkt Arcen. Op vertoon hiervan kunnen zij parkeren op de speciale parking voor omwonenden aan de Schans.

Omwonenden wordt gevraagd om voor 7.00 uur hun auto van de Sfeermarktroute naar de parking te verplaatsen in verband met het opbouwen van de markt. Ook het Kerkplein moet vanaf 7.00 uur autovrij zijn.

Parkeren Arcenaren

Dorpsbewoners krijgen een gratis parkeerkaart waarmee zij in de omgeving van hun woning kunnen parkeren. De politie treedt tijdens de Sfeermarkten handhavend op. Parkeer je zonder parkeerkaart, dan kun je op een boete rekenen.

Parkeren op de eigen oprit of eigen terrein is vanzelfsprekend ook zonder parkeerkaart toegestaan.

Houd er rekening mee dat de parking achter hotel Arcen vrij moet blijven voor de hulpdiensten. Hier mag op woensdag niet geparkeerd worden. Ook het Kerkplein moet vanaf 7.00 uur autovrij zijn.

Parkeren hotelgasten

Hotelgasten kunnen tijdens de Sfeermarkten geen gebruik maken van de parking van hun hotel als dit hotel binnen de Sfeermarktroute ligt. Zij kunnen gebruik maken van de betaalde parking bij de Kasteeltuinen.

Parkeren standhouders

Standhouders hebben een speciale parkeerplaats aan de Schans. Is deze parkeerplaats vol dan worden zij verwezen naar de reguliere parkings bij de Kasteeltuinen of langs de N271.

Bereikbaarheid

De huisarts, de Spar-supermarkt, de Hertog Jan Brouwerij en andere bedrijven buiten de Sfeermarktroute zijn tijdens de Sfeermarkt bereikbaar. Arcenaren en bezoekers van bedrijven die buiten de Sfeermarktroute liggen kunnen Arcen in en uit via de rotonde bij Rooland. Bewoners van de Maliebaan en gasten van de Bosrand nemen de afslag Kasteeltuinen. De IJsvogel is bereikbaar via de afslag Schans – de eerste afslag vanuit Venlo. Houd er wel rekening mee dat je alleen op de parkeerplaatsen van de IJsvogel mag parkeren. Parkeren is langs beide zijden van de weg verboden. Tijdens de Sfeermarkt is de afslag Schans een doodlopende weg.

Deze straten zijn tijdens de Sfeermarkten niet bereikbaar:  Graaf, Kerkstraat, Maasstraat, Koestraat, Schans, Wal, Burgemeester Gubbelsplein, Raadhuisplein, eerste deel Lingsforterweg

Rijd je Arcen in, meld dan je bestemming aan de verkeersregelaars ter plaatse. Houd je parkeerkaart bij de hand, dan bevorder je de doorstroming. Alleen auto’s met een parkeerkaart kunnen in het dorp langs de weg parkeren!

Hulpdiensten krijgen vanzelfsprekend overal toegang.

Lijnbus Breng/Arriva
Bushalte Rotonde N271, Arcen wordt gereden door Breng/Arriva